Visualisatie Meditatie teksten

Lijst van visualisaties gerangschikt van eenvoud tot meer diepemeditaties.

1- Wandeling van de liefde. Dit gaat natuurlijk over de liefde en wat liefde met zich meebrengt: niet alleen de warmte en het fijne gevoel van liefde maar ook de pijn en het verdriet als je “liefde” moet loslaten. Een intense strandwandeling !

2- Reis naar het innerlijke kind. Je innerlijke kind ontdekken….er contact mee maken ….pijnlijke situaties oplossen……en aanvaarden. Een fijne meditatie.

3- Het landhuis met de kamers. Je komt in drie verschillende kamers. In de eerste kamer is er het innerlijke kind. In de tweede kamer kom je in contact met je gewonde innerlijke kind. En in de derde kamer wordt je geheeld door een oude wijze vrouw. Een heel sterk confronterend verhaal !

4- Drie banken in het park. In het park ga je het pad van het verleden , het heden en van de toekomst bewandelen. Heel veel loslaten, gebeurtenissen een plaats geven en weer nieuwe plannen maken. Een tuin met een heel speciale energie !

5- De gouden brug. Achter de gouden brug ligt de zielewereld waar we samen met enkele monniken een zuivering ondergaan. Een zieleroerende reis !

6- Indiaans ritueel : loslaten Tijdens dit ritueel gaan we alle negatieviteit van het voorbije jaar loslaten. In deze meditatie ga je zelf een medicijnwiel in elkaar steken. Op het einde van het jaar werkt dit heel bevrijdend en diep helend.

7- de boomhut. In deze boomhut kom je terecht in je kleutertijd en in je kinderdromen. Wat is er van die dromen gerealiseerd ? Een fijn ontspannende reis !

8- De tuin van vertrouwen. Loslaten van angst en vertrouwen laten groeien. Deze tuin van bescherming wordt naar je eigen leven geprojecteerd.

9- Een reis door de chakras. Een geweldige en lange meditatie. We gaan via poorten naar de 7 chakras. Het zijn 7 aparte meditaties die samen een geheel vormen. Het wordt ook meteen duidelijk waar de chakras voor staan en welk hun bedoeling is. Een moeilijke maar inzichtvolle meditatie.

10- Zuiveringsmeditatie. Op een exotisch eiland gaan we onder een prachtige waterval ons lichaam en onze geest zuiveren. Je maakt kennis met de kracht van “ water “ en eindigt in een vreugedans.

11- Ontmoeting met je gids. Je maakt een verre voettocht en in een heel oud kerkje ga je jouw gids ontmoeten. Tijdens deze tocht gaan er nog andre mensen een eindje met je meewandelen en wordt er over je leven gepraat. Een vreugdevol en blij einde na een intensieve zoektocht !

12- Op zoek naar je totemdier. In deze visualisatie ga je ontdekken welk jouw totemdier is. je maakt contact met het dier en beseft waarom net dit dier voor jou belangrijk is. Een bijzondere kennismaking !

13- De lotusbloem. Een korte meditatie waarin je al je zorgen in de lotus kan leggen en zo loslaten.

14- De kristal- energie. Ergens in het oerwoud ontdek je in een oude tempel een wondermooie kristal. Je mag vanaf dan genieten van de bijzondere kristal-energie. Een moeizame heldere reis !

15-De engel- energie. In de tuin van het aartsparadijs gebeuren wonderbaarlijke dingen. En alsof dit nog niet voldoende is ga je ook nog je beschermengel ontmoeten. Een heel intense ervaring !

16- Afrikaans ritueel rond loslaten. Ergens diep in het hart van Afrika ga je een ritueel doen om al de negatieve dingen van het voorbije jaar los te laten. Je wordt er geholpen door een heel bijzondere sjamaan.

17- Een reis door de 4 elementen. We komen bij de zuivere lucht en het stromende water. Dan gaan we nar een krachtig vuur om te eindigen met de sterkte van moeder- aarde. Een zeer afwisselende zintuigelijke reis !

18- De Atlantis – energie. We gaan op zoek naar verborgen talenten en gaven. We gaan daarvoor diep in de aarde op zoek naar Atlantis die ons inzichten en antwoorden geeft. Een sterke verhelderende meditatie.

19- De boomenergie. We gaan bomen bekijken en voelen vanbuiten en banbinnen. Dan gaan we dieper de aarde in en tussen de wortels gaan we een heel fijne energie ontdekken. Een diepe wonderbare meditatie !

20- Ouders een plaats geven . We gaan in een medicijnwiel contact maken met je vader en moeder. Eerst gaan we voelen en dan mag je vragen stellen. Welke plaats geef je je ouders in je leven ? Dat wordt in deze meditatie zeker duidelijk. Het is wel een emotionele en ingrijpende meditatie !

21- Verleden – heden- toekomst. De dromen die je had als kind zijn misschien helemaal niet waargemaakt. Hoe komt het en waar heb je een ander pad gekozen. Het belangrijkste is ben je gelukkig ? Zo niet dan is het nu de tijd om te veranderen.

Comments are closed.