Bachbloesem

Dr. Bach Edward is de ontdekker van deze remedie en er zijn 38 verschillende tincturen. Deze zijn gemaakt op basis van bloemen en planten. Elke tinctuur heeft zo zijn eigen werking en ze hebben invloed op het psychische van de mens. Ze helpen het evenwicht herstellen en de emoties onder controle te krijgen. Negatieve gevoelens worden omgezet in positieve. Je voelt je na een kuur anders en beter en er zijn totaal geen bijwerkingen. Let wel op: ze vervangen nooit noodzakelijke medische behandelingen.
De Bach-bloesem remedies zijn onderverdeeld in 7 groepen.

Na een gesprek weet ik welke bloesems de persoon nodig heeft. Dit is meestal een samenstelling van 5 soorten remedies. Die worden in een flesje gedaan en hier moet je 4 maal per dag 4 druppeltjes van nemen.

Na ongeveer een maand bekijken we het opnieuw en zien we wat er nog nodig is. Bij kinderen werken de bach bloesems zeer sterk en op een doeltreffende manier. Ook bij dieren en planten is het een eenvoudige manier van helen.

Door de jaren heen heb ik al veel met deze remedies gewerkt en nog sta ik soms verstomd hoe sterk en krachtig ze wel zijn.

De volgende aspecten komen aan bod :

- angst

- onzekerheid

- onvoldoende interesse in het hier en nu

- eenzaamheid

- overgevoeligheid

- moedeloosheid en wanhoop

- overgevoeligheid voor het welzijn van de anderen

Klik hier voor therapie kinderen

Lut