Kinderen

In onze praktijk zien we vele kindjes, ook baby’s met hun kleine ongemakjes en probleempjes. Bij baby’s denken we dan aan het geboortetrauma, het veelvuldig wenen, onrustig zijn en angsten.
Bij grotere kindjes is vaak de stress en de druk binnen het gezin de grote oorzaak. Gezinsproblemen halen kinderen uit hun evenwicht waardoor ze niet optimaal kunnen functioneren en zeker niet goed presteren op school. Door een gesprek met ouders en kind overleggen we welke therapie geschikt is.
Bij kinderen tot 3-4 jaar gaan we meestal kijken bij de moeder wat er aan de hand is, tot deze leeftijd is de navelstreng energetisch nog altijd aanwezig. Bij pubers ligt het probleem al dieper en is er meer tijd nodig om te helen.

Omdat wij beiden kinderen heel graag zien is het telkens een boeiende uitdaging. Tot nu toe hebben we al heel goede resultaten behaald en dat doet ons verder gaan.
Vanuit een holistische kijk bespreken we hoe we het probleem gaan aanpakken. Door mijn jarenlange ervaring met bach-bloesem therapie stel ik een remedie samen die geschikt is voor het kind of voor de ouders. Jean-Paul doet bij de kinderen helingswerk en vaak gebruikt hij de klankschalen en de trommel om de blokkades los te trillen. Kinderen reageren hier verbazend positief op.

Kinderen zijn de spiegels van de ouders, maar deze weigeren soms om in die spiegel te kijken. Meestal is dit te confronterend en dan gaan we het ganse gezin bekijken op een holistische manier.
Indien er zich een medisch probleem voordoet verwijzen we steeds naar een arts. Ook voor studerende kinderen heeft de bach-bloesem therapie een speciale examen-remedie. Deze werkt uitstekend en is een grote hulp in die stressvolle tijd. Best is 1 maand op voorhand hiermee te beginnen.

 
Lut & Jean-Paul